Races de manzana

facer la sidra acoyío pola Denominación d’Orixe

Pa facer la sidra acoyío pola Denominación d’Orixe “Sidra d’Asturies”, hai qu’usar namás mazana de sidra de les races comprendíes dientro d’estos bloques tecnolóxicos (pola acidez y la concentración de compuestos felónicos)

  • Ácido: Durona de Tresali, de Blanquina, de Llimón Montés, Teórica, Sanroqueña, de Raxao, Xuanina y Fuentes
  • Dulce: Verdialona y Ernestina
  • Ácido-amargo: Regona
  • Amargo: Clara
  • Amargo-Semiácido: Meana
  • Dulce-amargo: Coloradona
  • Semiácido: de Carrió, Solarina, de la Riega, de Collaos, Perico, de Prieta y Perezosa
  • Semiácido-amargo: Panquerina.

Hai que destacar qu’hai variedaes de mesa que nun s’almiten na Denominación d’Orixe y, polo tanto, tán prohibíes.

Otres característiques que s’estremes ente estes races son, amás del grupu tecnolóxicu, la medría, el tiempu cuando floria, la producción, la sensibilidá a fungos y el tiempu cuando madurez. Toes estes característiques vienen conseñaes darréu:

ver catalogo 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.OK