Zones de producción

PRODUCCIÓN DE MANZANeS DOP

Les zones de producción de la mazana que se va dedicar a facer sidra con Denominación d’Orixe “Sidra d’Asturies” garren estos conceyos de la Comunidá Autónoma del Principáu d’Asturies: A Veiga, Allande, Ayer, Amieva, Avilés, Bimenes, Bual, Cabrales, Cabranes, Candamu, Cangas del Narcea, Cangues d’Onís, Caravia, Carreño, Casu, Castrillón, Castropol, Cuaña, Colunga, Corvera, Cuideiru, Degaña, Eilao, El Franco, Gozón, Grau, Grandas de Salime, Ibias, Illas, La Ribera, Les Regueres, Llanera, Llanes, Llangréu, Llaviana, L.lena, Mieres, Miranda, Morcín, Muros, Nava, Navia, Noreña, Onís, Parres, Peñamellera Alta, Peñamellera Baxa, Pezós, Piloña, Ponga, Pravia, Proaza, Quirós, Ribedeva, Ribeseya, Riosa, Salas, Samartín del Rei Aurelio, Samartín d’Ozcos, San Tiso d’Abres, Santalla d’Ozcos, Santu Adrianu, Sariegu, Siero, Sobrescobiu, Somiedu, Sotu’l Barcu, Tameza, Tapia, Taramundi, Teberga, Tinéu, Valdés, Uviéu, Valdés, Vilanova d’Ozcos, Villaviciosa, Villayón, Xixón.

Quier dicise, como podemos observar, tol territoriu del Principáu d’Asturies. Esta especificación ye importante verdá porque nella ta la esencia y la razón de ser de la Denominación d’Orixe “Sidra d’Asturies”. En Reglamentu de la Denominación especifícase a les clares que la mazana que se destine a la producción de sidra calificao pol Conseyu Regulador tien que ser namás mazana de sidra asturiano, y nun val, polo tanto, cualquier mazana que venga de fuera de la comunidá autónoma.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.OK