Tipos de sidres

VARIEDAES DE SIDRA ACOYÍES A LA DOP

Dientro de la DOP atopamos con tres producto utilizaos: Sidra Natural Tradicional (precisa echáu y nun ta penerada) y Sidra Natural Nueva Espresión (nun precisa echáu, ta penerada y estabilizada). Sidra Esplumoso, que la so característica principal ye qu'el so carbónicu provien de la mesma fermentadura y el so sabor ye secu.

Sidra Natural Tradicional

Aspectu: Mariellu payáu intensu de relativa tresparencia, con espalme correctu y aguante emponderable.

Arume: Arumes francos d’intesidá mediana, de muncha llimpieza y tipismu que recuerden el frutu del que vien.

Sabor: Sabor intensu y frescu, posáu nun bon encontu ácidu ,con pocu nivel d’amargor  y prestosa astrinxencia, compensao pola suavidá que-y da un migayín de dulzaíu.

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Organolépticamente: Aspecto amarillo pajizo intenso de relativa transparencia, correcto espalme y aguante. Aroma: franco al fruto de su procedencia y limpio. Sabor: intenso y refrescante, soporte ácido y con irrelevantes tonos amargos, cierta astringencia y un levísimo tono dulce.

Sidra Natural penerada (d'Espresion Nueva)

Aspectu: Mariellu allimonáu con tonalidaes averdosaes y visos doraos. Presencia de burbuyines de gas carbónicu. Llimpio y brillante.

Arume: Arumes d’intensidá media con presencia de notes vexetales enrestraes con otres de tipu floral, n’estrecha rellación con una interesante carga frutal d’albaricoca y mazana.

Sabor: Fresco y llixero, pasa facil dexando na boca una prestosa sensación ácida pola mor del carbónicu. Abonda persistencia acido-amargosa.

 

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Sidra Achampanao

Aspectu: Pálidu amarelláu con rellumos doraos. Burbuya fino y constante n’evolución sele que forma corona marcada.

Arume: Mediana intensidá d’arume, con golores finos y delicaos de tipu frutal n’harmonía con elegantes notes tostaes que recuerden a la madera.

Sabor: De mano na boca avísanos de que ye un productu secu, con xuntura perbona de la triloxía acidez-alcohol-llixereza, rescamplando la sensación d’espluma que-y da personalidá, dexando una güelga de marcáu frescor que se caltién.

 

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Marca y Logotipos de la Denominación d'Orixe 

Dende l’añu 2004, la sidra con denominación d’orixe estrémase de lo que nun lo ye polos detalles que vienen darréu:

  1. La contraetiqueta que-y concede’l Conseyu Regulador a los productos calificaos
  2. La marca xenérica SIDRA DE ASTURIAS, rexistrada pol Conseyu Regulador namás pal usu de la sidra con denominación d’orixe qu’ampara.
  3. Les marques con Denominación d’Orixe que rexistren les empreses collaboradores, que tienen que ser usaes namás pa productos con denominación d’orixe.

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